به گفتهی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شبکه انتقال دیتا در یک سال گذشته سه برابر شده و پهنای باند اینترنت داخل افزایش چهار برابری داشته است.
محمود واعظی امروز در مراسم اختتامیه جشنواره ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) با اشاره به آمارهای توسعهای این حوزه طی یک سال گذشته و اعلام خواستههای رئیسجمهور از این بخش، گفت:
تمامی تلاش خود را برای توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات در کشور به کار گرفتیم.
آمارهای توسعه ICT از زبان وزیر
وی با اشاره به وقفهی شش ساله در برگزاری جلسات شورای عالی فناوری اطلاعات، گفت:
خوشبختانه با روی کار آمدن دولت یازدهم و با حضور معاول اول رئیسجمهور، جلسات این شورا شکل رسمی به خود گرفت و دستاوردهای خوبی نیز داشت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه در برنامهی ششم توسعه، فناوری اطلاعات باید موتور محرک توسعه و زمینهساز افزایش درآمد سرانه ملی و ایجاد اشتغال دانش بنیان باشد، تاکید کرد:
تا پایان سال ۹۳، ۲۰۰ شهر کشور تحت پوشش نسل سوم موبایل و ۷۰ شهر تحت پوشش نسل چهارم قرار گرفت.
واعظی با بیان اینکه ۲۷.۵ میلیون گوشی هوشمند در کشور وجود دارد، افزود:
۷۱ میلیون نفر در ایران از موبایل استفاده میکنند.
وی اضافه کرد:
در ابتدای دولت یازدهم شمار مشترکان اینترنت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر اعلام شده بود که هماکنون این تعداد به ۹ میلیون نفر افزایش یافته است؛ در همین حال ۹ میلیون نفر نیز از اینترنت موبایل استفاده میکنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از افزایش سه برابری شبکه انتقال دیتا در یک سال گذشته و افزایش چهار برابری پهنای باند اینترنت داخل خبر داد و گفت:
برای نخستین بار در کشور در سال گذشته با امکانات ایجاد شده، شرکت پست به سوددهی رسید، در همین حال در سازمان فضایی ایران و با همکاری پژوهشگاه فضایی، دولت موفق به پرتاب ماهواره فجر شد و این نشان میدهد که در این زمینه اهمیت زیادی قائل است.
چهار اولویت فاوا برای امسال
واعظی برنامههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را در سال ۹۴ در چهار محور «دولت الکترونیک»، «توسعه کسب و کار»، «اشتغال دانش بنیان» و «دسترسی آزاد به اطلاعات» عنوان کرد.
وی بهبود خدمات دولتی، چابکسازی دولت و کاهش هزینهها را از جمله مزایای پیادهسازی دولت الکترونیک در کشور برشمرد و خاطر نشان کرد:
هماکنون ۱۴ خوشه خدمات دستگاههای دولتی، شناسایی و در ۳۱ کارگروه استانی ارائه شده است. همچنین آییننامههای این موضوع نیز در شورای عالی فناوری اطلاعات به تصویب رسیده تا بتوانیم امسال دولت الکترونیک را در کشور اجرایی کنیم. از طرف دیگر با توسعه موبایل نسل سوم و چهارم، پیشبینی میشود ۸۰ درصد مردم تا پایان امسال تحت پوشش نسلهای جدید موبایل قرار گیرند و با این وجود دولت موبایل را جایگزین دولت الکترونیک کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد توسعهی کسب و کار در این بخش نیز گفت:
دولت به دنبال تصدیگری نیست و زیرساختها را برای بخش خصوصی فراهم میکند. ارزش بازار فناوری اطلاعات ۲۰ هزار میلیارد تومان است که این رقم قابل گسترش تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
واعظی استفاده از تجهیزات داخلی را در صورت حمایت از فارغالتحصیلان و شرکتهای دانشبنیان عنوان کرد و گفت:
در سال گذشته ۹۰ میلیارد تومان در قالب وام وجوه اداره شده به بخش خصوصی اختصاص پیدا کرد و امسال نیز ۱۲۰ میلیارد تومان در قالب این وام به این بخش اعتبارات تعلق میگیرد که تاکنون ۲۸۷ شرکت در فراخوان دریافت این وام شرکت کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه در ابتدای دولت یازدهم تنها ۱۰ درصد محتوای فضای مجازی از داخل تامین میشد، گفت:
امسال این رقم به ۳۶ درصد رسیده و پیشبینی میشود در آینده ۸۰ درصد محتوای فضای مجازی مورد استفاده کاربران ایرانی از داخل کشور تامین شود.
ایجاد ۱۰۰ هزار شغل در حوزه ICT
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه امسال هفت پروانه در حوزه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات صادر میشود، گفت: برنامهریزی برای ایجاد ۱۰۰ هزار شغل نیز انجام شده است.
واعظی با بیان اینکه بخش خصوصی هفت تا هشت هزار میلیارد تومان در این حوزه سرمایهگذاری کرده است، تاکید کرد:
بخش خصوصی باید به خرید از داخل و استفاده از توانمندیهای داخلی نیز توجه داشته باشد.
تدوین آییننامه جدید برای صادرات نرمافزار
وی با اشاره به برنامههای این وزارتخانه برای حمایت از نرمافزارهای داخلی و اپلیکشنها، گفت:
در آخرین جلسه شورای عالی صادرات غیرنفتی تکلیف شد تا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به همراه وزارت صنایع و معاونت علمی فناوری رئیسجمهور تا دو ماه آینده پیشنهادی را مبنی بر نحوه حمایت از صادرات نرمافزار به شورا ارائه دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت:
این تصمیم با هدف حمایت از تولید نرمافزار در کشور و بهبود روند صادرات این صنعت غیرنفتی صورت گرفته است.