تکنولوژی Hyper Threading
تکنولوژی Hyper Threading باعث میشود که هر پردازنده به دو یا چند پردازنده مجازی تقسیم شود و وظایف پردازش اطلاعات و داده ها به دو یا چند پردازنده قرار گیرد. این کار باعث میشود که کارایی پردازنده ها افزایش پیدا کند.
تکنولوژی Hyper Threading در سری پردازنده های Intel Core و Core vPro و Core M و Xeon در وجود دارد و پردازنده های قدیمی شامل این تکنولوژی نمی شوند علاوه بر اینکه پردازنده باید دارای ویژگی Hyper Threading باشد سیستم عامل و مادربرد نیز باید از این ویژگی پشتیبانی کند. زمانیکه سیستم عامل از این تکنولوژی پشتیبانی می کند هر هسته فیزیکی پردازشگر از نظر سیستم عامل یک دو هستهای یا چند هسته ای خواهد بود و سیستم عامل یک پردازشگر تک هستهای با تکنولوژی Hyper Threading را به عنوان یک دو هستهای یا چند هسته ای شناسایی می کند .این تکنولوژی برای بهبود بخشیدن پردازش موازی در پردازنده ها استفاده می شود و حجم پردازش را کم می کند و کارایی را 15 تا 30 درصد افزایش میدهد، یک پردازنده با تکنولوژی Hyper Threading از یک پردازنده کاملا مشابه بدون این تکنولوژی تا 30 درصد سریعتر است.
دلایل استفاده از تکنولوژی Hyper Threading
افزایش هسته های فیزیکی به معنی تغییر افزایش سایز پردازنده ها و بالا رفتن برق مصرفی آنها می شود. در این حالت پردازنده ها گرمای بیشتری تولید می کنند در صورتی که با استفاده از تکنولوژی Hyper Threading دیگر این موارد رخ نمی دهد .
پردازشگر ها به صورت همزمان می توانند یک کار و وظیفه را انجام دهند و کار ها و وظایف دیگر برای پردازش باید در صف انتظار قرار گیرند. با توجه به پیشرفت برنامه ها و بالا رفتن دستورات باعث کند شدن فرایند پردازش در محاسبات پیچیده و سنگین می شد
پردازنده های نسل جدید شرکت اینتل با تکنولوژی های Hyper Threading سازگاری کامل دارند و و سیستم های تولید شده نیز از این تکنولوژی پشتیبانی می کنند. با استفاده از تکنولوژی Hyper Threading می توان پردازش های همزمان را انجام داد و این کار باعث می شود که فرایند در انتظار و در صف قرا کردن دستورات پردازش کوتاهتر شود. سرعت پردازش بالاتر رفته و عملکرد نرم افزار ها سریع تر شود.