همه ما می دانیم که مهمترین بخش یک سازمان IT ، “کارمندان” ، “داده” ها و “سیستم” های آن مجموعه می باشد. حفاظت از داده ها و سیستم ها به دلیل رشد روز افزون آنها در سازمان و پیچیدگی زیر ساخت های آن، سخت و دشوار است.
یکی از مشکلات اساسی و ریسک های بزرگی که اکثر سازمانهای IT با آن مواجه هستند خطرات ناشی از، انهدام اطلاعات می باشد. دلایل متعددی برای از بین رفتن اطلاعات وجود دارد از جمله باگ های موجود در نرم افزارها، ویروس ها، حذف های تصادفی، خرابی هارد ها و یا بلایای طبیعی همچون آتش سوزی، سیل و … .
هر شرکت IT دارای اموال و دارایی های اطلاعاتی می باشد که نیاز به حفاظت از آنها بسیار مهم و حیاتی است.
تمامی سازمانها برای تداوم کسب و کار (Business Continuity ) خود نیازمند آنند که یک فرآیند مدیریتی در سطح بالا برای آن داشته باشند. این فرآیند شامل بسیاری از راهکارهای اساسی و استانداردی می باشد که برای مدیریت خطرات و تهدیداتی که تجارت یک سازمان را با خطر مواجهه می کند در نظر گرفته شده است. یکی از این خطرات که بسیاری از سازمانها به خصوص آن دسته از سازمانهایی که در زمینه IT فعالیت می کنند را تهدید می کند خطرات و بلایایی می باشد که اطلاعات آنها را با خطر از بین رفتن مواجه می کند. این وضعیت برای هر سازمان کوچک و بزرگی قابل تصور است.
برای این منظور هر سازمان، نیاز به روال ها و استاندارد هایی دارد که بتواند در موارد تهدید و در هنگام از بین رفتن اطلاعات، در کمترین زمان ممکن آن را بازیابی کرده و سازمان را در روال عادی خود قرار دهد. این فرایند باید به گونه ای باشد که سیاست های امنیتی آن سازمان را در بر بگیرد.
برای مثال برخی تکنولوژی ها در این زمینه می توانند در کمتر از یک دقیقه اطلاعات از بین رفته را بازیابی کنند اما هزینه ناشی از پیاده سازی و نگهداری آنها بسیار زیاد می باشد. برای این منظور باید یک حد متناسبی از تکنولوژی مورد نیاز سازمان را با توجه به ارزش اطلاعات و هزینه Downtime سازمان در زمان بازیابی اطلاعات به دست آوریم.
برای نمونه، در صورتیکه اطلاعات بخش MIS یک شرکت با مشکل مواجه شود ، بخش شبکه آن شرکت با استفاده از تکنولوژی که در حال حاضر استفاده می کند ( برای مثال HP Autoloader ) در چه مدتی می تواند این اطلاعات را بازیابی کند ؟ آیا سیستم مورد اطمینانی وجود دارد که تضمین کند اطلاعات پشتیبان گرفته شده امکان بازیابی دارند؟ چه مدت زمانی طول می کشد تا اطلاعات بازیابی شود ؟ خسارت ناشی از این وقفه برای سازمان به چه میزان می باشد؟ پاسخ به این سوالات ما را در زمینه انتخاب نوع تکنولوژی مورد نیاز برای این منظور راهنمایی می کند.
مشخصات یک سیستم ایده آل
سیستم ها و تکنولوژی های مختلفی برای گرفتن نسخه پشتیبان و بازیابی اطلاعات در شبکه وجود دارد که هر کدام بنا بر خصایص و ویژگی هایی که دارند کیفیت و هزینه خاص خود را دارند.
اما در کل برای یک سازمان IT در حد متوسط به بالا (در ایران) ، یک سیستم گرفتن نسخ پشتیبان و بازیابی اطلاعات خوب باید خصوصیات زیر را داشته باشد :
1- امکان بازیابی اطلاعات در کمترین زمان ممکن را داشته باشد ( مطابق با خسارات مالی ناشی از یک ساعت وقفه کاری در بخش های مختلف)
2- امکان نگهداشت نسخه های زمانی مختلفی از داده ها وجود داشته باشد
3- امکان ایجاد زمانبندی برای گرفتن نسخ پشتیبان طبق سیاست های امنیتی (Security Policy ) سازمان وجود داشته باشد
4- امکان آرشیو کردن اطلاعات و نگهداری آنها در سایت (فضای کاری) و بیرون از سایت یا بیرون از فضای کاری (off-site ) وجود داشته باشد.
5- امکان گرفتن نسخه های پشتیبان باید در کمترین زمان ممکن وجود داشته باشد به گونه ای که بتوان از تمامی داده ها در زمان های غیر کاری نسخه پشتیبان تهیه کرد
6- امکان گرفتن نسخه های پشتیبان از سیستم ها و برنامه های کاربردی مختلف ( Share های ویندوز، پایگاههای داده اراکل ، SQL ، برنامه Exchange ، … )
7-امکان گرفتن نسخه پشتیبان از OS های مختلف ( ویندوز ، لینوکس)
8- امکان Backup گیری متمرکز وجود داشته باشد
9- امکان Backup گیری خودکار وجود داشته باشد
تکنولوژی های Backup گیری از شبکه و بازیابی اطلاعات
تکنولوژی های مختلفی در این زمینه وجود دارند. این تکنولوژی ها در دو بخش قابل بررسی می باشند :
1- سخت افزار مورد نیاز برای پیاده سازی زیر ساختهای Backup گیری و بازیابی آن
2- نرم افزاری که این زیر ساخت سخت افزاری را مدیریت کند.
۱- تکنولوژی های سخت افزاری
الف) دیسک های نوری : دیسک های نوری شامل استفاده از CD و DVD برای گرفتن نسخ پشتیبان می باشد که این روش بنا به دلایل زیادی پاسخگوی یک سازمان بزرگ نمی باشد. از ضعف های اساسی این روش زمانبر بودن، عدم ایجاد مدیریت مرکزی می باشد. همچنین قابلیت اعتماد این دیسک ها نیز کم می باشد.
ب) استفاده از Tape : استفاده از Tape یکی از متداول ترین روش های گرفتن Backup از سیستم ها می باشد. دستگاههای Tape Drive تنوع مختلفی دارند که برخی از آنها مانند Autoloader ها ، امکان نوشتن و خواندن همزمان از چند Tape مختلف را دارند. مشکل اساسی Tape ها و Autoloader ها سرعت آنها می باشد و در بعضی مواقع که نیاز به Backup های روزانه با حجم زیاد می باشد ممکن است زمان لازم برای انجام برخی Backup ها وجود نداشته باشد. البته با تکنولوژی های جدیدی که برای انواع جدیدتر آمده است این ضعف نیز تا حد زیادی برطرف شده است. همچنین Backup گیری از طریق Tape ها و بازیابی آنها در بعضی مواقع پایدار (Stable ) نیست. از مزایای این سخت افزارها این می باشد که می تواند با برنامه های مختلف Backup گیری متمرکز کار کنند. همچنین هزینه های Backup گیری توسط Tape نسبت به تکنولوژی های مشابه (همچون استفاده از DISK ) بسیار ارزانتر می باشد.
پ) استفاده از Disk Staging Backup : یکی دیگر از روش های گرفتن Backup، استفاده از Disk های پرسرعت می باشد. این روش تقریبا شبیه به روش بالا می باشد با این تفاوت که این بار به جای استفاده از Tape از Hard Diskهای پر سرعت استفاده می گردد. این روش نیز یکی از جدیدترین و محبوب ترین روش ها برای گرفتن Backup در شبکه ها می باشد. زیرا نسبت به روش Tape دارای سرعت بالاتری می باشد و همچنین امکان آن را دارد که توسط سیستم عامل دیگری همچون Windows Storage Server ها و برنامه های جانبی همچون Veritas Netbackup ، مدیریت شود. از خصوصیات خوب این روش Stable بودن آن است و می توان نسخه های Backup گرفته شده را در کمترین زمان ممکن بازیابی کرد.
ت) استفاده از SAN/NAS Storage : یکی از بهترین راه حل های گرفتن Backup ها و مدیریت داده ها در سازمان های بزرگ استفاده از Storage های SAN ( Storage Area Network ) و NAS (NetworkAttached Storage ) می باشد. همانطور که از نامشان پیداست این دستگاهها، مخازن داده های موجود در تمامی سرور های شبکه (یا سرور های حیاتی) می باشد. تفاوت آنها در این می باشد که در SAN Storage ها، شبکه به دو بخش تقسیم می گردد. یک شبکهLAN و یک شبکه Backup LAN. شبکه LAN ارتباط بین کاربران و سرور ها را برقرار می کند و همان چیزی می باشد که در حال حاضر در شبکه هر سازمان راه اندازی شده است. اما شبکه Backup LAN شبکه جداگانه ای می باشد که بین سرور های مجموعه و مخزن داده ها که همان SAN Storage می باشد برقرار می گردد. ارتباط این شبکه به طور معمول فیبر نوری می باشد و در این روش سرور ها، دیگر هر کدام برای خود هارد دیسک جداگانه ای ندارند و همگی آنها توسط شبکه Backup LAN از مخزن SAN استفاده می کنند. این باعث می شود که بار پردازشی فایل های سیستمی در سرور ها (که نیاز به CPU بالایی نیز دارد) توسط باز و بسته کردن فایل ها هدر نرود و این کار توسط SAN صورت پذیرد.
روش NAS نیز مانند روش بالا می باشد ولی دیگر شبکه جداگانه ای نداریم و NAS Storage به همان شبکه اصلی متصل شده و مخزن تمامی سرور های شبکه می گردد. ضعف این روش نسبت به روش قبل این است که بار ترافیک داده ها، روی شبکه اصلی قرار می گیرد.
مخازن SAN/NAS نیز با استفاده از تکنولوژی های ذخیره داده ها، به شدت محافظت می گردد و امکان از بین رفتن داده ها در آن در حد بسیار پایینی می باشد.
از مزایای این روش ، سرعت بالای آن، مدیریت راحت داده ها و عدم بار ترافیکی روی شبکه (در SAN ) می باشد (بر خلاف دو روش قبلی ). زیرا که داده ها از طریق شبکه Backup به SAN Storage منتقل می گردد. از معایب این روش نیز هزینه بالای پیاده سازی و نگهداری آن می باشد که در بعضی مواقع برای سازمان ها مقرون به صرفه نمی باشد. در اینجاست که می توان با خسارات ناشی از DownTime سازمان تصمیم مناسب را گرفت.
ث) استفاده از روش های ترکیبی :
اما بهترین راه حل گرفتن نسخه پشتیبان از شبکه استفاده از روش های ترکیبی می باشد. این بدان معناست که می توان با استفاده از مخزن های SAN/NAS ، Backup ها را درون سایت تهیه کرد و با استفاده از Tape Drive ها off-Site Backup ها را تهیه کرد. یا با استفاده از DISK Storage ها و Tape Drive ها روش های ارزان تری را پیاده سازی کرد. (به این روش Disk-To-Disk-To-Tape یا به اختصار
D2D2T گفته می شود )
روش بهنیه برای یک سازمان
در کل اگر بخواهیم بادیدی بازتر به این مساله نگاه کنیم و آینده نگری کنیم بهترین راه حل ممکن برای شبکه بزرگ، پیاده سازی SAN Storage می باشد اما به دلیل پیچیده بودن و پیاده سازی سخت آن و همچنین هزینه بالای آن، برای سازمانهای متوسط به پایین کمی بیشتر از حد نیاز به نظر می رسد.
اما بهینه ترین و کم هزینه ترین روش برای Backup گیری از شبکه استفاده از Disk Storage ها در کنار Autoloader ها می باشد (یا همان D2D2T ). Disk Storage ها به دلیل سرعت بالا، پیاده سازی آسان آنها، مدیریت متمرکز و آسان آن، می تواند برای گرفتن نسخه های پشتیبان درون سایت استفاده گردد و در کنار آن برای گرفتن نسخه ها Off-Site می توان از Autoloader ها استفاده کرد و نسخه های Backup های کلی را با توجه به زمانبندی که نیاز داریم تهیه و آرشیو کنیم.
برای اینکه بتوان از بار اضافه ای که ممکن است هر دو این دستگاهها روی ترافیک شبکه ایجاد کنند کاست، از طرح زیر استفاده می کنیم:
در این روش ابتدا Backup ها روی Disk Storage ذخیره می گردد و در زمانبندی خاصی به طور کلی و برای نگهداری در Off-Site روی Tape ذخیره می شود. برای اینکه بار اضافی توسط Autoloader روی ترافیک شبکه ایجاد نگردد، این دستگاه توسط رابط SCSI به طور مستقیم به Disk Storage متصل می شود، بنابراین هیچ باری روی شبکه ایجاد نمی گردد. و از طرفی به دلیل سرعت بالای Backup گیری توسط Disk Storage ، می توان از کلیه داده ها و سرور های سازمان، به طور روزانه Backup گیری کرد به گونه ای که هیچ یک از Job های ما در بازه زمانی Backup گیری از دست نروند.
این روش در حال حاضر توسط شرکت ها مختلفی پشتیبانی و اجرا می گردد از جمله IBM, EMC2, Iomega ، HP و … .
آرشیو کوتاه مدت
DAS یا Direct-Attached Storage
این وسیله ذخیرهسازی از نوع external یا بیرونی است و میتوان آن را بهطور مستقیم به سرور متصل کرد.
DAS از سوی کارشناسانی که به ابزارهای ذخیرهسازی تحت شبکه بهعنوان جهتگیری اصلی این وسایل در آینده اعتقاد دارند، مورد انتقاد قرار گرفته است. اگر چه کاربرد این وسیله با محدودیتهایی همراه است، یعنی میتوان آن را فقط به یک سرور متصل کرد و گسترش آن نیز معمولاً دشوار است، اما بیشتر کسب و کارهای کوچک به این دلیل که نیازی به ذخیرهسازهایی در حد NAS و SAN ندارند، مایلند از آن استفاده کنند.
در گذشته، محدود کردن کاربران برای ذخیره کردن فایل روی سرور قابل توجیه بود، اما امروزه درایوهای ذخیرهسازی روی سرور نسبت به گذشته خیلی ارزانترند و در عین حال حفاظت از دادهها و فایلهای کاربران روی سرور خیلی آسانتر از هنگامی است که روی Laptop و PC خودشان ذخیره شده باشند. بهعلاوه، آن دسته از کسب و کارها که فایلهای خود را روی چندین سرور ذخیره میکنند بهتر است به متمرکز کردن دادههای خود روی تعداد کمتری از سرورها بیندیشند.
سرورهایی که قدرتمندترند، ظرفیت ذخیرهسازی آنها بیشتر است و فرآیند مدیریت و تهیه نسخه پشتیبان
(Backup) روی آنها آسانتر است. با استفاده از نرمافزارهایی مانند Microsoft Volume Shadow Copy که در ویندوز 2003 میتوان یافت (ابزارهای NAS توانایی مشابهی دارند)، کاربران میتوانند در صورتی که تصادفاً فایلهای خود را حذف و یا overwrite کردند، به آسانی آنها را بازیابی کنند. به این ترتیب مدیران شبکه (administrators) نیز میتوانند عملیات تهیه نسخه پشتیبان را به صورت متمرکز انجام دهند. قیمت انواع DAS بستگی زیادی به نوع فناوری که انتخاب میکنید (IDE ، SATA یا SCSI) دارد.
MODULAR SMART ARRAY
MSA 50
دستگاهی به ارتفاع 1U است که از رابط Serial Attach SCSI (SAS) استفاده کرده و برای ذخیره اطلاعات از دیسک درایوهای SAS یا SATA پشتیبانی میکند .
این دستگاه از قابلیت اتصال مستقیم به سرور و مجتمع شدن با آن پشتیبانی میکند و همچنین دو دستگاه MSA 50 به ارتفاع 2U که حداکثر دارای 20 هارد درایو میباشند را میتوان به پورت کنترلر متصل کرد که این پورت جهت حداکثر کارایی و رسیدن به سرعت انتقال 12Gb برثانیه، چهار اتصال(مسیر) را برای SAS با هم ترکیب میکند .
خصوصیات و مزایا :
- قابل انعطاف برای استفاده از هردو دیسک درایوهای SAS/SATA
- به دو دستگاه اجازه میدهد که از طریق یک پورت کنترلر به هم متصل شوند
- پشتیبانی از هارد دیسکهای Hot-plug که باعث افزایش قابلیت اطمینان میشود
MSA 60
MSA 60 یک Platform انعطاف پذیر در اندازه 2U با پشتیبانی از هارد درایوهای 3.5” SAS/SATA میباشد. این دستگاه با ترکیبی از چگالی بالا و در دسترس بودن ، یک محیط ذخیره سازی خارجی و قابل اطمینان به همراه قابل دسترس بودن، افزونگی، کارایی بالا، هزینه پایین و ظرفیت بالای ذخیره سازی تا 3.6TB بوسیله هارد درایوهای SAS و 9TB بوسیله هارد درایوهای SATA فراهم میکند.
خصوصیات :
- پشتیبانی از هارد درایوهای 3.5” SAS/SATA
- قابلیت اتصال 4 enclosure به این دستگاه جهت افزایش فضای ذخیره سازی
- دارای فن و منبع تغذیه Redundant
- پشتیبانی از RAID 0,1,1+0,5,6
MSA 70
MSA 70 مجموعه ای شامل 25 هارددیسک SAS SFF و SATA SFF، با قابلیت ارتباط با پورت SAS، پشتیبانی از سطوح مختلف Raid بسته به کنترلر SCSI مورد استفاده برای ارتباط با سرور، قابل استفاده به صورت Cascade1+1 (دو برابر کردن تعداد دیسکها)، حداکثر ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات، 6/3 ترابایت.
NAS یا NETWORK ATTACHED STORAGE
انباره (Storage) ذخیره سازی متصل به شبکه (Nas) دستگاهی است که به صورت اشتراکی در شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه، با استفاده از NFS (سیستم فایلی شبکه ای مختص یونیکسی)، CIFS (سیستم فایلی شبکه ای مختص محیط های ویندوزی)، FTP، HTTP و سایر پروتکل ها با اجزای شبکه ارتباط برقرار می کند. وجود NAS در یک شبکه برای کاربران آن شبکه افزایش کارایی و استقلال از سکو را به ارمغان می آورد، گویی که این انباره مستقیما به کامپیوتر خودشان متصل است.
خود دستگاه NAS یک وسیله پر سرعت، کارآمد، تک منظوره و اختصاصی است که در قالب یک ماشین یا جعبه عرضه می شود. این دستگاه طوری طراحی شده که به تنهایی کار کند و نیازهای خاص ذخیره سازی سازمان را با استفاده از سیستم عامل و سخت افزار و نرم افزار خود در بهترین حالت برآورده سازد. NAS را می توان مثل یک دستگاه Plug-and-play در نظر گرفت که وظیفه آن تامین نیازمندی های ذخیره سازی است. این سیستم ها با هدف پاسخگویی به نیازهای خاص در کوتاه ترین زمان ممکن (به صورت بلا درنگ) طراحی شده اند. ماشین NAS برای به کار گیری در شبکه هایی مناسب تر است که انواع مختلف سرور و کلاینت در آنها وجود دارند و وظایفی چون پراکسی، فایروال، رسانه جریانی و از این قبیل را انجام می دهند.
در این مقاله به معرفی دسته ای از دستگاه های NAS می پردازیم به نام “فایلر” که امکان به اشتراک گذاشتن فایل ها و داده ها را میان انواع متفاوت کلاینت ها فراهم می سازند. در عین حال، مزایای NAS در مقایسه با SAN (شبکه های موسوم به Storage Area Network) مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
دستگاه های NAS موسوم به فایلر تمام توان پردازشی خود را صرفا روی خدمات فایلی و ذخیره سازی فایل متمرکز می کنند. در واقع فایلر به عنوان یک وسیله ذخیره سازی، نقش یک فایل سرور اختصاصی را ایفا می کند. فایلر مستقیما به شبکه (معمولا LAN) متصل می شود تا دسترسی به داده ها را در سطح فایل فراهم سازد. نصب، راه اندازی و مدیریت آسان فایلر، و همچنین مستقل از سکو بودن آن، باعث شده تا هزینه های مدیریتی کاهش چشمگیری پیدا کنند.
فایلر های NAS می توانند در هر جایی از شبکه مستقر شوند، بنابراین مدیر شبکه آزادی کامل دارد که آنها را در نزدیکی محلی قرار دهد که نیاز به خدمات ذخیره سازی دارد. یکی از فوایداصلی استفاده از فایلر آزاد شدن سرورهای همه منظوره و گران قیمت سازمان از انجام عملیات مدیریت فایل است. سرورهای همه منظوره غالبا درگیر عملیاتی می شوند که CPU را زیاد به کار می کشند و بنابراین نمی توانند به خوبی فایلر از عهده عملیات مدیریت فایل بر آیند.
تحلیلگران پیش بینی می کنند نیاز به ظرفیت ذخیره سازی طی سال آینده ده برابر نسبت به گذشته افزایش پیدا کند و به همین دلیل به مدیران IT استفاده از NAS را توصیه می کنند. برای هر سازمانی که در حال استفاده از فایل سرورهای همه منظوره هستند (یا قصد استفاده از آنها را دارند) بهترین راه حل این است که سیستم های NAS را جایگزین سرورهای خود بکنند.
NAS در مقابل SAN
NAS سرنام عبارت Network Attached Storage است در حالی که SAN مخفف Storage Area Network می باشد. این دو تکنولوژی شباهت های بسیاری به یکدیگر دارند، مثلا این که هر دو بهترین حالت یکپارچگی (Consolidation) را تامین می کنند، هر دو به محل ذخیره سازی داده ها مرکزیت می بخشند، و هر دو دسترسی به فایل را در کار آمدترین حالت فراهم می سازند. قابلیت به اشتراک گذاشتن انباره ذخیره سازی میان چند میزبان، حمایت از سیستم عامل های مختلف، و تفکیک محل ذخیره سازی از محل اجرای برنامه ها از دیگر مشترکات این دو تکنولوژی است. علاوه بر این، هر دو آن ها می توانند با استفاده از RAID و اجزای یدکی، آمادگی و یکپارچگی داده ها را تضمین کنند.
اما تفاوت این دو تکنولوژی اصولا در نحوه اتصال آنها به شبکه است. NAS محصولی مشخص و شناخته شده است که بین Application Server و File System می نشیند، در حالی که SAN معماری است که بر روی سیستم فایلی و ابزارهای فیزیکی ذخیره سازی اعمال می شود. SAN در واقع خودش یک شبکه است، شبکه ای که تمام مخازن ذخیره سازی و سرورها را به هم متصل می کند. بنابراین، هر یک از این دو فناوری، برای تامین نیازهای ذخیره سازی بخش های متفاوت از یک سازمان مورد استفاده قرار می گیرد.
NAS برای کاربران شبکه
NAS یک وسیله شبکه محور است و عموما به خاطر یکسان سازی محل ذخیره سازی داده های کاربران در شبکه LAN مورد استفاده قرار می گیرد. NAS یک راه حل مناسب ذخیره سازی است که دسترسی سریع و مستقیم کاربران به سیستم فایلی را فراهم می سازد. استفاده از NAS مشکل معطلی هایی را بر طرف می سازد که غالبا کاربران برای دسترسی به فایل های موجود در سرورهای همه منظوره با آن مواجه هستند.
NAS ضمن تامین امنیت لازم، تمام خدمات فایلی و ذخیره سازی را از طریق پروتکل های استاندارد شبکه ای فراهم می سازد: TCP/IP برای انتقال داده ها، Ethernet و Giga Ethernet برای دسترسی میانی، و CIFS، HTTP، و NFS برای دسترسی به فایل از راه دور. علاوه بر این، با NAS می توان به طور همزمان به کاربران یونیکس و ویندوز سرویس داد و اطلاعات را بین معماری های متفاوت به اشتراک گذاشت. از نظر کاربران شبکه، NAS وسیله ای است که دسترسی به فایل را بدون مزاحمت . ایجاد اختلال برای آنها مهیا می سازد.
اگرچه NAS تا حدودی کارایی را فدای مدیریت پذیری و سادگی می کند، اما به هیچ وجه نمی توان آن را یک فناوری که در ذات خود تاخیر دارد، پنداشت. NAS به کمک گیگا بایت اترنت به کارایی بالا و تاخیر کوتاه دست یافته و هزاران کاربران را از طریق فقط یک اینتر فیس سرویس می دهد. بسیاری از سیستم های NAS دارای چند اینترفیس هستند و می توانند همزمانم به چند شبکه متصل شوند. با رشد شبکه و نیاز بیشتر به سرعت بالا، NAS بهترین انتخاب برای پاسخگویی به برنامه هایی خواهد شد که به کارایی بالایی احتیاج دارند.
All in_One Storage
سیستمهای All in-One مجتمع شده و قابل پیاده سازی برای ذخیره اطلاعات در شبکه میباشند و مدیریت، رشد و نگهداری از اطلاعات برای شرکتهای کوچک و متوسط مناسب هستند. مدلهای AiO 400 ,AiO 600 ذخیره سازی اشتراکی را برای سرورها وسرویس دهی به کاربران نهایی توسعه داده و همچنین محیطی برای حفاظت از داده ها واطمینان از سلامت و امنیت داده ها فراهم میکنند. All in-One زمان، هزینه و نیازهای تخصصی برای برنامه هایی که بسرعت رشد می کنند مانند Microsoft Exchange, SQL, … را کاهش میدهد.
خصوصیات و مزایا:
· حداقل کردن هزینه و پیچیدگی مدیریت داده ها
· ایجاد محیطی موثر و کارآمد برای محیطهایی که داده هایشان روبه رشد است
· مدیریت ذخیره سازی داده ها بصورت متمرکز و با کمترین هزینه
· پیاده سازی ذخیره سازی اشتراکی توسط iSCSI SAN برای سرورهایی با برنامه های درحال رشد که باعث افزایش کارآمدی در استفاده از ظرفیت میشود
· سادگی در گسترش و مدیریت
SAN
SAN مخفف Storage Area Network است. تکنولوژی منحصر به فردی است که مجموعه ای از سرورها را پوشش می دهد. در این تکنولوژی فضای Hosting منحصر به یک سرور نخواهد بود و اطلاعات روی Hard Drive های داخلی سرور ذخیره نمی شوند، بلکه این فضای ذخیره سازی در خارج از سرور ورودی یک شبکه ذخیره اطلاعات قرار می گیرد. این تکنولوژی علاوه بر اینکه به سادگی قابلیت گسترش فضا و پهنای باند مصرفی را ایجاد می کند به دلیل استفاده از سرورهای مختلف که شبکه ذخیره داده ها را کنترل می کنند امکان استفاده از سرویسهای ناهمگن را در یک Plan واحد امکانپذیر می سازد. نیاز امروز کاربران اینترنتی به فضاهای بزرگتر و سرویسهای پیچیده تر SAN را به عنوان یکی از جدید ترین تکنولوژی های Hosting مطرح ساخته است.
SAN برای اتاق سرورها
SAN دیتا محور است. شبکه ای است که برای ذخیره سازی داده ها اختصاص داده شده است. SAN برخلاف NAS، جدای از LAN مرسوم است. بنابراین SAN می تواند از ایجاد ترافیک های استاندارد شبکه، به عنوان یک عامل بازدارنده سرعت، جلوگیری کند. SAN های مبتنی بر Filber Channel، با بهره گیری از مزایای کانال های I/O در یک شبکه اختصاصی جداگانه، سرعت را بهتر و تاخیر را کمتر می کنند.
SAN با استفاده از روتر، سوییچ و Gateway، انتقال داده ها بین محیط های ناهمگن ذخیره سازی و سروری را سهولت می بخشد. از همین رو، ایجاد یک شبکه ذخیره سازی نسبتا دور (در حد 10 کیلومتر) با SAN امکان پذیر است. معماری SAN برای انتقال داده های بلوکی در بهترین حالت است. در اتاق کامپیوترها، SAN غالبا بهترین انتخاب برای بررسی مسائل پهنای باند، دسترسی به داده ها، و یکپارچه سازی است.
با توجه به تفاوت های بنیادینی که بین تکنولوژی و اهداف SAN و NAS وجود دارد، برای انتخاب هر یک باید تصمیم اساسی گرفته شود. هر یک از این دو را می توان برای رفع نیازهای ذخیره سازی مورد استفاده قرار دارد. البته در آینده ممکن است مرز بین دو تکنولوژی آن چنان روشن نباشد و در یک مجموعه از هر دو روش استفاده شود.
آرشیو گیری
مواد آرشیو بر اساس زمان نگهداری به سه دسته تقسیم میگردند. دسته اول که آرشیو کوتاه مدت را تشکیل میدهد معمولا بر روی محیطهای ذخیره سازی روی شبکه نگهداری میگردند تا بصورت online در دسترس کسانی که مجوز دسترسی به محتویات آن را دارند ، قرار بگیرد . نمونه این محیطها میتواند SAN ، NAS یا DAS باشد که این مطالب را با هم بررسی کردیم.. آرشیوهای میان مدت مدیاهای نواری ذخیره سازی می گردد و این مدیاها در آرشیو میان مدت روی Tape Library قرار می گیرد تا در اسرع وقت قابل دسترسی باشد. اما آرشیو بلند مدت در محیطهای آرشیوی کاملا کنترل شده نگهداری می شوند و نوارها از محیطهای آرشیو خارج نمی شوند و تنها کپی از آنها برای استفاده کشیده می شود.
Tape Drive
یکی از روش های متداول به منظور تهیه Backup از اطلاعات ، استفاده از یک Tape Backup است . در این رابطه از تکنولوژی های متعددی استفاده می گردد که در ادامه به آنان اشاره خواهد شد . اما قبل از اتخاذ تصمیم در رابطه با انتخاب یک Tape Drive ، بد نیست اشاره ای به سایر گزینه های موجود در این رابطه داشته باشیم ( گزینه های مبتنی بر هارد دیسک ) :
· هارد درایوهای External : برخی از تولید کنندگان، هارد دیسک های External با ظرفیت های مختلفی از 20 تا 400 گیگابایت را طراحی نموده اند . درایوهای فوق از طریق پورت های USB 1.1 و یا USB 2.0 به کامپیوتر متصل می گردد و می توان از آنان به منظور تهیه Backup استفاده نمود .
· درایوهای Removable مبتنی بر تکنولوژی هارد دیسک . برخی از تولید کنندگان ، رسانه های ذخیره سازی Removable را ارائه داده که می توان از آنان به منظور ذخیره اطلاعات و تهیه Backup استفاده نمود.
· آرایه های RAID : با اتصال هارد دیسک های مشابه به یک آرایه RAID توسط RAID 1 ( منظور Data Mirroring است ) و یا RAID 5 ( منظور Data Striping با Parity است ) ، از داده ها به صورت اتوماتیک Backup تهیه می گردد .
معایب Tape Backup Drive
تعداد زیادی از کاربران کامپیوتر پس از بکارگیری Tape Drive به منظور تهیه Backup ، تصمیم به استفاده از تکنولوژی های دیگری در این زمینه می نمایند . علت این تصمیم به دلایل متعددی بر می گردد :
تهیه Backup از اطلاعات مستلزم استفاده از یک نرم افزار خاص است . تعداد اندکی از Tape Drive ها امکان مراجعه به Tape Drive را توسط یک حرف ( نظیر یک درایو معمولی ) فراهم می نمایند ( عدم ضرورت استفاده از نرم افزاری خاص ) .
به منظور بازیابی داده های ذخیره شده بر روی Tape Drive ، می بایست در ابتدا اطلاعات بر روی هارد دیسک Restore شوند .
فرآیند تهیه Backup و بازیابی اطلاعات از روی Tape Drive به صورت ترتیبی است . آخرین فایلی که Backup گرفته شده است ، بازیابی نخواهد شد مگر این که سایر بخش های دیسک خوانده شوند .رسانه های ذخیره سازی دیگر عموما” از روش دستیابی تصادفی به منظور بازیابی اطلاعات استفاده می نمایند. در این روش ، زمان بازیابی اطلاعات با محل استقرار اطلاعات رابطه ای خطی نخواهد داشت .
اکثر Tape Drive های ارزان قیمت از تکنولوژی QIC ( اقتباس شده از Quarter Inch Co