به گزارش «تابناک» امروزه وضعیت به گونه ای است که تقربا در اغلب موارد در بین سیگنالهای WiFi به سر میبریم و با گوشی های هوشمند، لپتاپ و تبلت های خود از اینترنت بیسیم لذت میبریم.
اما واقعیت آن است که این استفاده ما یک استفاده حداکثری از ظرفیت های WiFi نیست و با در نظر گرفتن مجموع فاکتورها و عوامل موثر بر کیفیت استفاده از WiFi شاهد خواهیم بود که در راستای استفاده مطلوب از اینترنت بی سیم باید یکسری از اقدامات را صورت دهیم. اقداماتی که البته نیاز به کار چندان حرفه ای هم ندارد و از دست همه کس ساخته است:
با اقدامات زیر میتوانید به راحتی قدرت و دامنه پوشش سیگنال مودم بی سیم خود را در منزل یا محل کار افزایش دهید، بدون هیچ هزینه اضافی.
جایگذاری مناسب مودم
یکی از مهمترین فاکتورهایی که در ابتدا با ید به آن توجه ویژه ای داشته باشید، مکان و جای مناسب برای مودم بی سیم است. نکته مهم در اینجا آن است که همه کناره ها و گوشه های محیط کار یا منزل توسط سیگنال WiFi پوشش داده شود تا همه افراد از هر نقطه ای قادر به برقراری ارتباط باشند.
برای این کار لازم است که نقشه ای کلی از محیط مورد نظر داشته باشید و بر اساس آن تمامی موانع را برای پخش سیگنال مد نظر داشته باشد. برای مثال اگر مودم شما در داخل یک اتاق قرار داده شده، استفاده از این مودم در سایر اتاقها به دلیل وجود دیوار و موانع دیگر با کیفیت و قدرت و سرعت کمتری امکان پذیر است:
در تصویر فوق به خوبی میتوانید این نکته را درک کنید. کاملا مشخص است که دیوارها و ابزار ئ اثاثیه محیط موانع جدی بر سر راه سیگنال هستند. در نتیجه بهترین جا برای مودم مکانی است که تقریبا همه اتاقها به آن دسترسی مناسب و یکسانی داشته باشند. این نقطه بهترین مکان برای پخش یکسان و با قدرت برابر سیگنال است.
سایر موانع بر سر راه سیگنال را جدی بگیرید
به غیر از دیوارها، سایر اثاثیه همچون مبلمان، کمدها و حتی آینه ها میتوانند قدرت سیگنال را تضعیف و حتی آن را از بین ببرند. برای مثال وجود آکواریوم بر سر راه سیگنال به این دلیل که آب سیگنالهای 2.4 GHz را خفه میکند – بنا به دلایل خاص – منجر به ضعف شدید در قدرت WiFi خواهد بود. همچنین آینه به دلیل وجود جیوه همین سیگنال 2.4GHz را که توسط مودم و سایر دستگاه های وایرلس استفاده میشود، تحلیل میبرد.
در صورتی که این ابزار و اثاثیه بر سر راه مودم و محل استقرار کاربر WiFi قرار گرفته است، در حد ممکن اقدام به جابه جا کردن آن کنید.
سایر دستگاه های وایرلس را قطع کنید
همانگونه که گفته شد سیگنال های WiFi در فرکانس 2.4 GHz حرکت میکنند. البته در برخی مودم ها قابلیت تغییراین فرکانس به 5GHz وجود دارد. اگر مودم شما از این قابلیت برخوردار است – در تنظیمات آن به دنبال گزینه مورد نظر بگردید – حتما این فرکانس را انتخاب کنید.
اما اگر اینگونه نیست، در نتیجه بخشی از سیگنال مودم شما راهی دستگاه های وایرلس سرراه خود خواهد شد که از همین سیگنال بهره میبرند. این دستگاه های هوشمند از جمله ماس، پرینتر و حتی مایکروویو های وایرلس هستند. کاهش تعداد این دستگاه ها بر سر راه مودم تا کاربر نهایی به افزایش قدرت و سرعت سیگنال WiFi کمک خواهد کرد.
آنتن های یک سویه و آنتن های چند سویه
این نکته از نکاتی است که به هنگام خرید مودم باید به آن دقت کنید. تفاوت آنتن های چند سویه با آنتن های یک سویه در آن است که نوع اول، سیگنال را در همه جهات ممکن پخش میکنند. در نتیجه گاهی این سیگنالها به جهتی که نیاز نیست رفته و در واقع هرز میروند.
اما آنتن های یک سویه سیگنال را تنها در یک جهت خاص پخش میکنند که در نتیجه هم سرعت و هم کیفیت آن به دلیل ممانعت از هرز رفتن سیگنال، مناسب است که حتی در برخی موارد با کاربردRepeater ها جهت تقویت سیگنال میتوان کیفیت بهتری را نیز انتظار داشت.
اهمیت سخت افزار در قدرت WiFi
در واقع WiFi زمانی که هم مودم و هم کارت شبکه نصب شده بر روی سیستم هر دو از یک نوع و مدل باشند، در بهترین حالت و حداکثر ظرفیت خود خواهد بود. در نتیجه یکی از بهترین راه ها برای داشتن یک سیگنال مناسب و با کیفیت، این است که مودم خود را بر اساس کارت شبکه خود تهیه کنید.
همچنین تعدد آنتن ها در مودم وایرلس نیز خود میتواند عاملی در پخش قدرتمند و با کیفیت سیگنال باشد. از سوی دیگر بروزرسانی درایورهای کارت شبکه و همچنین مودم، میتواند در استفاده بهینه از قدرت سیگنال WiFi تاثیر بسزایی داشته باشد.